VILLAPARK LAUWERSSEE

In het noorden van Nederland, tussen Groningen en Friesland ligt Villapark Lauwerssee, direct gelegen in Nationaal Park Lauwersmeer een van Nederlands jongste natuurgebieden gekenmerkt door rust, ruimte en natuur.

Het villapark ligt tussen Dokkum en het Lauwersmeer aan de Staande Mast Route. Het park heeft per kano, roeiboot of sloep direct toegang tot open vaarwater en het Nationaal Park Lauwersmeer.

De villa’s zijn voorzien van een overdekt terras en staan op een zeer ruime kavel, tevens beschikt de villa over twee parkeerplaatsen op eigen kavel. U kunt volop genieten van uw privacy!

De villa’s zijn geschikt voor 6 of 8 personen.
Alle villa’s hebben een eigen aanlegsteiger voor een sloep, kano of roeiboot, zodat u ook op die manier de prachtige omgeving kunt verkennen. Op het park zijn fietsen en kano’s te huur.
Rondom het park zijn vele wandel- en fietsroutes gelegen. De uitgestrektheid van het gebied garandeert rust en intense beleving van de natuur.

Aaneengesloten wandelt u zo de wetlands in, uitgestrekte rietvelden die het leefgebied zijn van de rietgans, baardmannetjes en een keur aan andere watervogels.

Ook voor plantenliefhebbers is hier genoeg te zien, onder andere de bedreigde rietorchis. Tevens is er een groot gebied waar u tussen de Schotse Hooglanders en de Koningspaarden kunt wandelen. Maar ook op het park kunt u, afhankelijk van het seizoen, vele vogels bewonderen. Onder andere de witte reiger, de roerdomp, de nijlgans en een keur aan mezen en vinken.

Een uitstapje naar de Waddeneilanden behoort zeker tot de mogelijkheden,
het is ± 15 minuten tot de boot naar Schiermonnikoog en ± 20 minuten tot de boot naar Ameland.

En ook een stedentrip ( Groningen ligt op ±25 minuten afstand en Leeuwarden op ±30 minuten rijden ) is bij slechter weer een heel goed alternatief.

Nationaal Park Lauwersmeer is sinds oktober 2016 door de International Dark Sky Association officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park; het is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ’s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien.